Mat och dryck

Utbudet av mat är mycket stort i Aspen, och menyerna är till största delen internationella med en stark tonvikt på fransk mat. Det går som regel lika lätt att hitta en japansk sushi som italiensk pasta eller traditionell amerikansk mat, ofta tillagad på lokalt producerade ingredienser. Kvaliteten är överlag hög och många av restaurangerna i Aspen är såväl prisvinnande som omåttligt populära hos matkritiker i USA.

Av de restauranger som serverar traditionell amerikansk mat förtjänar The Pine Creek Cookhouse på Castle Creek Road ett besök. Restaurangen har en fantastisk interiör med timrade väggar och är bäst känd för sin prisvärda, men utsökta, lunchmeny. The Hickory House på Main Street är mest känd för sin väl tilltagna frukostmeny, men serverar också många och välsmakande grillade rätter, ofta kryddstarka, på kvällarna.

Bland de internationella restaurangerna är Campo De Firoi att rekommendera för den som söker italienska smaksensationer, och Matsuhisia passar utmärkt för den som är på jakt efter sushi. Den senare har vunnit ett flertal priser och är bland annat utnämnd till bästa sushi-restaurang i USA.

Den som vill ha något alldeles extra besöker med fördel Crystal Palace Theatre Restaurant, som utöver mycket goda franska rätter bjuder på teater och musikföreställningar.

Aspen ligger som bekant i Colorado, ett av de mest prominenta vindistrikten i USA. Vinodlingarna ligger dessutom som regel på världens högsta höjd över havet, vilket ger extra spännande smaker. Det finns mer än 100 lokala vinproducenter och minst lika många sorters vin som besökare bör passa på att prova under vistelsen. Det enklaste och billigaste är att beställa in husets vin på de olika restauranger man besöker. Om man vill vara säker på att man får smaka på de allra bästa vinerna kan man fråga efter vin som är tillverkat av av druvsorterna Merlot, Cabernet Sauvignon eller Syrah.